11 Şubat 2016 Perşembe

THE BALM - NUDE TUDE FAR PALETİ

Herkese yeni bir günden merhaba :) Bugün sizlere The Balm markasının en ünlü far paletlerinden Nude Tude’u mercek altına almak istedim. Yazının en başında paletin genel özelliklerini, sonrasında tek tek renkler hakkındaki fikirlerimi ve swatclarını bulabilirsiniz. İyi okumalar :)


Öncelikli olarak bu paletin far kullanmaya yeni başlayanlar için çok güzel bir seçenek olduğunu söyleyebilirim. Gözün katlanma bölgesine gölge verebileceğiniz, günlük kullanımda direk göz kapağınıza sürüp çıkabileceğiniz, makyajınızı bir iki adımla gece makyajına taşıyabileceğiniz hatta aydınlatıcı olarak kullanabileceğiniz farların olduğu, pigmentasyonu çok iyi bir palet. Tek olumsuz yanı pigmentasyonu iyi olan her farda olduğu gibi bu paletteki farlarda biraz tozutuyor. (Daha çok mat renkleri.)


Şimdi gelelim bu paletteki farların detaylarına…

Benim bu palette fardan çok aydınlatıcı olarak kullandığım bir dörtlü var.


1.  Sassy: Tek başına kullanılmak için çok beyaz olan ışıltılı bir far. Ben az sonra sayacağım farlarla karıştırmadan hiç kullanmıyorum.
2.  Stubborn: Bu dörtlü arasında far işleviyle kullandığım tek far. :) Diğer üçü gibi ışıltılı değil, daha çok sedefli diyebileceğim açık pembe bir renk. Uzun uzun makyaj yaptığımda değil de sadece gözlerimde bir ışıltı aradığımda göz kapağımın tamamına kullandığım far. Gerçekten tam bir kurtarıcı.
3.  Snobby: İçinde altın ışıltıları olan bu sarı farı da Sassy gibi aydınlatıcı olarak tek başına kullanamıyorum. Yalnızca göz kapağıma altın tonlarda bir far sürdüysem göz kapağımın tam ortasına biraz dokunduruyorum ki daha geçişli bir görüntü elde edebileyim.
4.  Stand-Offish: Sıcak, kırmızı alt tonlu ışıltılı hatta metalik bitişli diyebileceğim bir far.
Bu dörtlüyü yaptığım makyaja göre, altın tonlarındaysa Sassy ve Snobby’yi karıştırarak, pembe tonlarındaysa Sassy, Stubborn ve Stand-Offish’i karıştırarak, daha nötr tonlardaysa dördünü karıştırarak aydınlatıcı gibi yüzümün yüksek bölgelerine uyguluyorum.

Bir diğer dörtlü günlük makyajlarımda elimin en çok gittiği farlardan oluşuyor.


5.  Selfish: Kahverengi-gri tonlarında, soğuk tonlu bir göz makyajı yapmak istediğinizde gözünüzün katlanma yerine uygulayabileceğiniz (Evet ışıltılı bir far ama karıştırma fırçasıyla yeterince karıştırıldığında ışıltılar kalmıyor.) bunun haricinde sık tüylü sentetik bir göz fırçasıyla tüm göz kapağına uygulayabileceğiniz değişik ve hoş bir far.
6.  Sophisticated: Sıcak alt tonlu, içinde bronz ışıltılar olan orta koyulukta bir kahverengi. Gözün dış köşelerine uygulanarak makyajı bir adım ileri taşıyabilir.
7.  Sultry: Bu palette neredeyse dibini gördüğüm renk. Mükemmel bir geçiş ve gölge rengi. Ne çok sıcak ne çok soğuk alt tonlu, ne günlük kullanılamayacak kadar koyu ne de belli olmayacak kadar açık. Bu mat far daha büyük ve tekli olarak satılsa tekrar tekrar alıp yüzümü bile bununla kontürleyebilirim.
8.  Seductive (Eski adıyla Schitzo) : Sıcak alt tonlu altın-bronz kahve. Ben Maybelline Color Tattoo’lardan On an On Bronze (35) rengine çok benzetiyorum. Tüm göz kapağına uygulamak için ideal bir renk.

Son dörtlüyü ise 3’ü mat olan daha koyu renkler ve paletin en pigmentli farları oluşturuyor.


9.  Sexy: Yoğun mat bir bordo olan bu renk paletin en pigmentli renklerinden. O yüzden biraz dikkatli kullanmak gerekiyor. Yaklaşan sevgililer günü içinse iyi bir seçenek.
10. Serious: Tam bir mat siyah. Hem smokey eye makyajlarda hem de düz uçlu “flat definer” denilen fırçalarla kirpik diplerine sürebileceğiniz çok pigmentli bir far.
11.Silly: Bakır ışıltıları olan bir kızıl kahve. Gerçekten içindeki ışıltılar çok hoş duruyor ama göz kapağına transfer etmekte bir o kadar zor. Ya fırçanızı ıslatmanız ya da kat kat uygulama yapmanız gerekiyor.
12. Sleek:  Bu renk tam bir acı kahve. Makyajlarınızda siyahın netliği yerine daha yumuşak çizgiler ve renkler arıyorsanız bu renk tam sizlik.
The Balm markasının ürünlerini Gratislerde bulabilirsiniz. Bu palet ise Gratis’in büyük %50 indirim zamanlarında 40 TL’ye geliyor. İçindeki 12 güzel rengi düşününce makul bir fiyat.
Siz The Balm markasının far veya far paletlerini kullanıyor musunuz? Memnun musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz :)

2 yorum:

  1. yasemen.gurkan adıyla instagramda da takipteyim kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Takip ediyorum ama gözüküyor mu acaba pek anlayamadım da :)

    YanıtlaSil